Kako smršaviti 10kg u 15 dana? 

smršaviti; zagreb; brzo mršavljenje

Kako smršaviti 10kg u 15 dana?                                                                                                                                           

Pitanje je koje se jako često susreće na razno raznim portalima, google tražilicama i društvenim mrežama.                          

No, da vas upitam nešto?                                                                                                                                                         

Da li ste tih 10kg dobili u samo 15 dana?                                                                                                                      

Najvjerojatnije niste.                                                                                                                                                             

Samim time je logičan odgovor da ih ne možete ni skinuti u tih 15 dana, barem ne na zdravi način koji ne bi štetio vašem normalnom funkcioniranju organizma. Ponoviti ću onu dosadnu rečenicu koju ste sigurno već toliko puta čuli, da vam svaki put stvara nelgodu, stvara revolt i para vam uši: uravnotežena prehrana, što više tekućine (čaja i vode) te redovna tjelovježba dovesti će vas mic po mic do željenih rezultata.

Priča iz života: dok sam bila još mala, sredinom 80-tih godina na TV-u se učestalo reklamirao popularni rekvizit za vježbanje pod nazivom stomak eliminator. Bio je napravljen od krute plastike, s donje stane je imao utore kao natikače presvučene samo jednom plastičnom trakom u koje bi se stavila stopala, a prema gore je imao ručkice koje bi se pomoću federa rastezale prema prsima i bradi. Samim opisom, ne znam jesam li vam ga dovoljno jasno predočila (mlađim generacijama), no svakoj i malo educiranoj osobi u potpunosti bi trebalo biti jasno kako ova napravica nema nikakvog učinka na sami njezin naziv: "eliminacija trbuha". Kada sam bila malo starija i zaposlila se u jednoj poliklinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, fizijatrica nam je ispričala jednu anegdotu koja je bila povezana upravo sa stomak eliminatorom. Naime, o njemu postoji čak i diplomski rad na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Naslov tog rada otprilike je bio sličan kao ovaj moj gore: kako smršaviti uz pomoć stomak eliminatora u 15 dana? Tako što ga je jedan kupac kod kuće dok je vježbao razvukao svom snagom prema bradi, pukla je plastična traka donjeg dijela u koji idu stopala i svom silinom opalila ga je u vilicu te mu istu doslovce razvalila. Čovjek je tako tjednima ležao u bolnici i hranio se samo kroz cjevčicu i to mjesecima. Na taj način je eliminarao višak klograma i stomak.                                                                                                                                                                  

Ako vas je ova priča kojim slučajem nadahnula, molim vas nemojte pretraživati kojekakve tražilice ili vlastiti tavan i podrum te pokušavati pronaći stari "nekorišteni" stomak eliminator.  Vjerujte mi, sasvim su vam dovoljne i one sprave koje ima Decathlon za kućnu upotrebu ili neupotrebu, ovisno o tome da li ih koristite za vježbanje ili samo za vješanje odjeće? ;-)                                                                                                      

 

Vježbati zajedno is a serious business

tatjana-vjezbajmo-zajedno

„Nitko nema pravo biti diletant kada je riječ o tjelesnoj aktivnosti. Šteta je za svakog čovjeka da ostari, a da ne vidi ljepotu, snagu i mogućnosti svoga tijela. „ – Sokrat

Ovog prepričanog Sokratovog citata sjetila sam se u nekoj svojoj, prilagođenoj verziji, i pri prvom ulasku u novi prostor gdje redovito vježbam. No, prvi puta kada sam u njega ušla, nisam OSJETILA ništa. Samo OČEKIVANJE. Čak i STRAH: „Hoće li biti kao prije?" S druge strane misao: PROMJENA je dobra.

Opširnije...